Torv - bäst för stallmiljö, miljön i stort och plånbok

Vi tillverkar vårt eget torv och har därmed en direkt kontroll på att vi håller den jämnaste och högsta kvalitén.

 • Ren soltorkad naturprodukt utan tillsatser.

 • Torvströ är bra för djurens luftvägar och hovar/klövar.

 • Låg dammbildning och god förmåga att binda luktämnen, näring och fukt.

 • Naturligt lågt PH. 

 • Lättarbetat, du mockar ut enbart gödsel och urin.

 • Värdefull gödsel som jordförbättring.

 • En svensk, soltorkad naturprodukt utan tillsatser.

 • I bal, lösvikt eller löst i container.

Torvströ i bal, ca 32-38 kg/bal, 250-300 liter bruksvolym/bal, 18 st/pall
Balarna levereras lastade på pall som sträckfilmas.
Vi har möjlighet att lasta av pallarna med en påhängstruck.

Torv och torvströ: Åtgång

Häst: Börja med att strö ett torvlager i boxen som är 5 - 10 cm tjockt. Vid den dagliga skötseln tas sedan spillning och de mörka urinpartierna bort och ett tunt lager ny torv strös i boxen. Spadvänd torvströbädden en gång/vecka så att i den håller sig luftig och fin.
Rekommenderad åtgång: ca 1 m³/häst och månad

Ko: Raka ut spillning och mörka urinpartier dagligen. Strö därefter ut ett tunt lager torvströ. Rekommenderad åtgång: 2 m³/ko och månad.

Grisar - Permanent bädd: Börja med att strö ett torvlager i boxen som är 5 - 8 cm tjockt. Fyll på med att tunt lager ny torv i boxen ett par gånger i veckan till griskullen är vuxen.
Rekommenderad åtgång: ca 1 m³/smågriskull.

Grisar - Lösdrift (djupströbädd): Strö ut ett 5 cm tjockt torvlager i botten av boxen. Toppströ med halm.

Rekommenderad åtgång: ca 1,5 m³/gris och år.

Mocka lättare med torvströ

Mockningen blir mer lättarbetad med torvströ, du mockar bara ut gödseln och våta partier. Om du gör en djup-ströbädd mockar du bara gödseln och fyller på med ett nytt torrt lager vid behov. Torvströ har ett lågt pH-värde, vilket leder till att ammoniak inte frigörs från gödseln. Det märks genom att luften förbättras avsevärt - en fördel för både hästar och folk som vistas i stallet. Det låga pH-värdet bidrar också till att bakterier inte utvecklas på samma sätt som i strö med högre pH. Det finns även undersökningar som visar att hovkvaliteten förbättras eftersom torvströ är fuktigare i sig än andra strömaterial, då hålls hornet i hoven fuktigare och problem som hovsprickor minskar. Av de strömaterial som finns tillhanda är torvströ överlägset bäst på att binda näring, vätska och lukt som kommer av gödseln.

Torvströ för en bättre stallmiljö

Stallmiljön blir förbättrad genom att torven bidrar med att binda illaluktande gaser och näringsämnen. För dig som använder stallgödsel till odlingsmark kan det också vara bra att veta att torven binder växtnäringsämnen och du får ett högvärdigt gödselmedel. Välj torvströ i stallet och få många fördelar både för dig och hästarna! Torvströ har en överlägsen uppsugningsförmåga, 10 liter torv kan suga upp mellan 5 - 8 liter vätska. Det gör att förbrukningen minskar jämfört med andra alternativ. Mindre strö att förvara och dessutom en mindre gödselstack som har ett bra alternativvärde för trädgård och jordbruk jämfört med andra strömedel!

 • Torrsubstansinnehåll: 70 kg/m3

 • Kornstorlek: 0 - 40 mm

 • PH-värde: 3,5 - 4,5

Ljus vitmossetorv av högsta kvalitet

Det mesta av denna torv kommer från Hasselfors Garden och Neova, två duktiga producenter som vi är återförsäljare för. Torven har mycket stor uppsugningsförmåga och den låga andelen av finare partiklar minskar risken för dammbildning och det låga pH-värdet bidrar till bättre stallmiljö, bra hovkvalité och bra luftvägar för djuren.

Välkommen som kund
till ett gott samarbete för fina stall!